Tehodieetti testauksessa

Lauantai 10.1.2009 klo 9:05


Dieetin pääruoka on kasviskaalikeitto, jossa aineksina kaalia, sipulia tai purjoa, paprikaa, selleriä ja tomaattimurskaa. Mausteita tai suolaa vain nimeksi.

Tätä keittoa olen harrastanut jo vuosia, mutta viikko sen varassa on ollut aiemmin mahdottomuus. Jo muutaman päivän jälkeen pelkkä hajukin tekee huonon olon. Itse keitän keittoa kerralla litratolkulla, annan sen kiehua vähintään pari tuntia ja pakastan annosrasioihin.

Koska olen viimeiset 30 vuotta harrastanut aika ajoin kilojen karistamista, on minulle kehkeytynyt hyvin tarkka kokemus siitä, kuinka pitkäjänteistä ja vaativaa puuha se on. Ihmeisiin en laihduttamisessa usko, mutta silti on tehnyt mieli kokeilla jotakin, millä ehkä pääsisi hieman vauhdikkaammin alkuun. Nyt se on sitten testattu.

Kaalikeittodieetin ensimmäisenä päivänä hupeni kilo, toisena toinen. Koska nesteitä katosi sai juosta vessassa vähän väliä. Viiden seuraavan päivän saldo oli yhteensä 200g. Vaikka 2,2kg on aika kaukana 5 kg:sta, olen kuitenkin tyytyväinen. Minun mittakaavassani tulos on ihan hyvä.

Nälkä vaivasi kunnolla oikeastaan vasta kuudentena päivänä. Muutama päivänä heikotti ja palelsi, mutta pari ylimääräistä hedelmää ja liikunta auttoivat niihin vaivoihin. Puolen välin jälkeen alkoi keiton syöminen olla tuskaa: keitto tuntui tulevan mieluummin ylös kuin menevän alas. Viimeisenä päivänä sorruin kylässä patongin palaan, mutta sillä ei ollut merkitystä - sillä tosin ehkä oli, että vastoin ohjeita join myös laimeaa marjamehua.

Mitä tehodieetin kokeilusta jäi käteen? Ihan hyvä mieli. Olinpa saanut kokeiltua ja helpompi tällaisen ruokavieroituksen jälkeen on yrittää jaksaa jatkaa kevyempää elämää. Pala kuivaa ruisleipää tuntuu autuudelta, samoin lautasellinen kaurapuuroa.

Viikko sitten ostetulla kuntopyörällämme on nyt ajettu 135 km, josta 40 km minun osuuttani. Lisäksi olen ensimmäisen kerran rohjentunut käymään eduskunnan kuntosalilla treenaamassa fysioterapeutin minulle räätälöimän ohjelman. Hyvä alku liikkumisenkin saralla. Se suuri juttu onkin, ettei into heti lopahtaisi arjen kiireessä.

Työkausi alkoi vauhdikkaasti

Ensimmäinen työviikkokin on jo takana. Maanantain päähomma oli saada kasaan tänään Radio Deistä kuuluva KD-Kompassi -ohjelma. Kävin maanantaina Maanpuolustuskorkeakoululla haastattelemassa suunnilleen ikäistäni tutkijaupseeria, kapteeni Jarno Limnelliä, joka parisen vuotta sitten oli sotilastarkkailija Etelä-Libanonissa ja Pohjois-Israelissa.

Todella masentavaa tuo kriisin kärjistyminen jälleen. Eikö historia opeta Lähi-Idässä mitään? Olen mm. Sari Essayahin kanssa lähdössä pääsiäisenä vetämään KD:n lukijamatkaa lsraeliin ja siksikin hieman jännittää, millaiseksi tilanne vielä kevään kuluessa muodostuu.

Keskiviikko kului joulun alle kasaantuneita monia rästihommia tehdessä. Mm. iso joukko erilaisia nettipäivityksiä on odottanut. Tulossa on pian kaksi koulutustapahtumaa, joista pitäisi olla vastuussa sekä KD:n turvallisuuspoliittinen seminaari ja eduskuntaryhmän talvikokous. Tästä tammikuusta on tulossa kaikkea muuta kuin löysä!

Torstai-iltana meillä oli ensi elokuun puoluekokouksen suunnittelupalaveri Järvenpää-talolla. Itse vastaan tiedotus- ja ohjelmapuolesta. Olen jo vuosia haaveillut puoluekokouksemme ohjelman uudistamisesta. Virallisen kokouksen kulkua ei juurikaan pysty muuttamaan, mutta monta muuta asiaa voisi kehittää uuteen uskoon. Palaverissa oli todella positiivinen henki ja päätimme laittaa harmaat aivosolut liikkeelle, jotta inflaation kärsineet puoluekokoukset saataisiin jälleen kiinnostaviksi ja viihtyiseksi sekä tietenkin väkeä paikalle.

Eilinen ilta kului Vihdin seudun Kristillisdemokraattien uuden johtokunnan ensimmäisessä kokouksessa. Karkkilan ja Nummi-Pusulan osalta saimme sovittua luottamushenkilöpaikat. Vihdin osalta neuvottelut ovat vielä hieman auki. Into ei tunnut olevan kadonnut mihinkään. Uudet ihmiset ovat tarttumassa haasteisiin reippaasti. Tästä on hyvä vuotta jatkaa!

Avainsanat: painonhallinta


Kommentit

30.11.2009 22:02  ella

tuosta kaalikeittodieetistä, että minulla lähti n. 2 kg myös. Olen tyytyväinen tulokseen :) nyt painoa on 49, ennen oli 51,5 :) ja pituutta on 165 eli ei mitään alipainoa, joka vuosi pyrin karisuttamaan kiloja, jotka taas keräytyy takaisin, sitä on tehty viimeset 10v.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini