Musiikki yhdistää ja koskettaa

Torstai 15.1.2009 klo 22:29


Tänään hengellisen musiikin kautta välittynyttä yhteyden ja pyhyyden kokemista koettiin, kun Pusulan seurakunnan perhepiiri kokoontui meillä. Seurakuntamme varakanttori Hannele tuli sähköpianon ja messulaulukirjojen kanssa.

Laulutoiveet eivät loppuneet kesken, ilta kylläkin. Tuntui, että jokainen lauloi sydämensä pohjasta, jokunen tosin flunssan tai muun syyn vuoksi ääneti. Tällaisia hengellisen yhteyden hetkiä ihminen tarvitsee, enkä vain minä. Yksi osallistujista totesi tulleensa huonon päivän jälkeen aivan maassa, lähtiessään hän koki olevansa kuin uusi ihminen uusin voimin.

Musiikkia on virrannut sisääni viime päivät myös autossa. Olen kuunnellut pari päivää Jussi Makkosen www.jussimakkonen.com  sellomusiikkia. Kaivoin hänen ja pianisti Rait Karmin edellisen levyn esiin etsiäkseni sieltä musiikkia puoluekokoukseemme. Kuinka ollakaan - levy "jäi päälle" ja on soinut nyt jo melkein kyllästymiseen asti.

Erinomaisen musiikin ystäville tiedoksi, että Makkonen&Karm esiintyvät KD:n puoluekokouksen avajaisjuhlassa 28.8. Koska juhla pidetään Järvenpäässä ja Sibelius-salissa on odotettavissa Sibeliusta. Puoluekokoukseen kannattaa siis tulla hyvissä ajoin - vaikkei musiikista mitään ymmärtäisikään, tulee ainakin tämän huippusellistin ja -pianistin esittämä Finlandia menemään läpi luiden ja ytimien. Siitä kokemuksesta en ainakaan minä haluaisi jäädä paitsi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini