Kokouksia tiedossa

Maanantai 26.1.2009 klo 23:20


Neuvottelujen aikana Keskusta joutui perääntymään omissa toiveissaan. Kunnanhallituksen puheenjohtajan paikka vaihtui valtuuston puheenjohtajan nuijaan. Kaikille ryhmille sopi Kokoomuksen ehdokas hallituksen puheenjohtajaksi. Kummatkin valituksi tulleista ykköspuheenjohtajista on luotettuja tyyppejä, joiden kanssa on helppo tehdä työtä ja myös tarvittaessa olla eri mieltä.

Valtuustossa on monta hienoa ensikertalaista. Vihreiden kollega varmasti aivan parhaimmasta päästä. Toivon intoa ja positiivista energiaa erityisesti jokaiselle uudelle luottamushenkilölle. Ilman niitä ei jaksa vääntää vaativia päätöksiä.

Itse tulin valituksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi valtuuston 2. varapuheenjohtajaksi. Vpj-pesti jaetaan vihreiden kanssa niin, että kumpikin ryhmä saa osansa istumisesta kunnanhallituksen kokouksissa. Vihreillä on jälkimmäinen kaksivuotiskausi.

Lautakuntatyöhön pääsen käsiksi sivistyslautakunnassa, varana Liisa. Tuulikki jatkaa työtään teknisessä lautakunnassa, varallaan Risto.

Viime hetkillä ennen kokouksen alkua saimme vielä tarjouksen muutamasta ylikunnallisesta tehtävästä. Sukupuolikiintiöiden ja valtuutettuvaatimuksen vuoksi minulle tarjottiin paikkaa kuntayhtymä Karviaisen tarkastuslautakunnassa. Tuulikki sai varapaikan päihdehuollon kuntayhtymästä.

Kotona mies otti nikotellen vastaan tiedon seuraavan kahden vuoden tehtävistä. Kokoustyötä tulee piisaamaan. Mutta takana on "vasta" 12 vuotta kunnallisia luottamustehtäviä - sopiva aika sisäänajolle. Takki ei vielä ole tyhjä, vaikka joskus pimeinä hetkinä sellaista epäileekin.

Veikkaan, että tuleva valtuustokausi tulee olemaan edellisiäkin rankempi. Joka kaudella on menty yhä vaikeampiin olosuhteihin. Talouden yhä kiristyessä ei helpon menestyksen aikoja ole tiedossa. 
- Ei kun eteenpäin, sanoi mummo lumessa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini