Iloa kesken loppuneesta puurosta

Sunnuntai 1.2.2009 klo 21:59


Jostain kummasta kansanedustajien ja puuron perässä teltallemme tupsasti yhtäkkiä porukkaa, lähinnä eläkeikäisiä. Kalliksen tuomista vanhan ajan ryyneistä tehty kaurapuuro loppui reilussa 20 minuutissa. Lusikoista päätellen annoksia meni 50. Myöhemmin tulleille juoksin ostamaan pari kannua lisää kahvia läheisestä kahvilasta.

Metka kokemus, sillä koskaan aiemmin eivät tarjoilumme ole näin loppuneet, vaikka Karkkilan torillakin olemme jo useamman kerran vuoden sisällä olleet.

Itse en juuri ehtinyt juttelemaan, mutta oli kiva saada kiitokset siitä, että olimme liikenteessä vaalien välillä. Kieltämättä on typeryyttä puolueilta olla ihmisten ilmoilla vaan vaalien alla, silloin kuin kaikki muutkin ovat paikalla tarjoamassa kahviaan, karkkejaan ja ilmapallojaan.

Karkkilan aktiivimme toivoi jo ennen vaaleja, että tulisimme vaalien jälkeen tarjoamaan kiitoskahvit. Silloin en jaksanut ryhtyä asiaa puuhaamaan, vaikka pidinkin ehdotusta hyvänä. Ehkäpä tämä tilaisuus paikkasi sitä puutetta. Anyway, kokemus rohkaisi näkymiseen vaalien välillä.

Eduskuntaryhmän varsinainen talvikokousosuus sujui tutuissa merkeissä. Hallituksen lisäbudjettiriihi osui juuri samalle päivälle ja näkyvyys valtakunnan medioissa oli KD:lle jokseenkin olematon. Harmi. Bjarne Kallis ja Päivi Räsänen esittivät katsauksissaan mm. uusia elvytysideoitaan. Lisäksi käynnistimme ideariihtä niistä asioista, joita kevään aikana eduskunnassa ottaisimme esille.

Iltaohjelmamme Nummelan Kaarikeskuksessa aloitti 13-vuotias vihtiläinen sirkustaiteilija Samir. Kiitokset hänelle iloisesta illan avauksesta.

Olin ideoinut ohjelman poliittiseksi osuudeksi kyselytunnin. Paikalla olleet - flunssavapaat - kansanedustajat ja puolueen varapuheenjohtajat saivat valita ministeripostinsa ja vastata sitten osallistujien "hallinnonalalleen" esittämiin kysymyksiin. Näin varsin moni pääsi ääneen, eikä illasta tullut muutaman kansanedustajan yksinpuhelua. 

Illan tavoitteena oli myös tutustuttaa ihmisiä toisiinsa. Uskon, että tutustuminen ja ystävystyminen ovat hyvin tärkeitä sille, että joku haluaa lähteä ja olla vakituisemmin mukana puoluetoiminnassa. Antoisa poliittinen toiminta edellyttää yhteistyötä ja ystävyyttä, eivätkä ne synny itsestään.

Lauantai alkoi järjestökoulutuksella. Iloitsin siitä, että paikalla oli niin monia uusia naamoja. Itse alustin lyhyesti viestintään liittyen.

Ruokatauon aikana sain purkitettua tulevan lauantaina KD-Kompassi -radio-ohjelman yhdessä turvallisuus- ja puolustuspoliittisen seminaarin kolmen alustajan kanssa.

Iltapäivän ilon aihe oli onnistunut turvallisuuspoliittinen seminaari. Paikalla eduskunnassa oli lähes 100 hengen aktiivinen kuulijakunta ja erinomaiset asiantuntija-alustajat. Kotimaan näkökulmasta ja hallituksen selontekoon liittyen puhuivat puolustusministeriön kansainvälisen toiminnan yksikön johtaja Helena Partanen ja tutkijanäkökulmasta VTT Pekka Visuri. Israelin ja palestiinalaisten meneillään olevaa konfliktia analysoi everstiluutnantti Mika Kerttunen Maanpuolustuskorkeakoulusta. KD-ryhmää edustivat Bjarne Kallis ja Sari Palm.

Kun tätä seminaaria jo lähes vuosi sitten ryhdyin miettimään, oli huoleni, mahtaako aihe kiinnostaa kd-ihmisiä. Arvelutti, kannattaako pyytää huippuasiantuntijoita paikalle, jos kuulijoita olisi vain kourallinen. Vastaus saatiin osallistujien määrän ja heidän palautteensa perusteella: kyllä kannatti. Kristillisdemokraatit ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisen päätöksenteon eri sektoreista. Se antaa intoa eteenpäin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini