EU-vaaliliitto eteen "puun takaa"

Maanantai 9.2.2009 klo 20:46


Neljä astetta pakkasta ja kylmä viima tervehtivät tänään lentokentällä Tampereen metsien keskellä. Milanon eilisen +11 asteen ja auringonpaisteen jälkeen se tuntui jotenkin töykeältä.

Perheemme pitkä viikonloppu ystäväperheen vieraana Milanon seudulla oli kiva katkaisu arkeen ja yhdenlainen sightseeing italialaiseen elämänmenoon. Olen niin iloinen, että kouluaikainen ystävyyteni luokallamme vaihto-oppilaana olleeseen Ceciliaan on säilynyt yli parinkymmenen vuoden ajan. Nyt puhuimme siitä, että lähes samanikäiset poikamme voisivat viettää kesälomaa yhdessä - sitten kun heidän kielitaitonsa hieman karttuu. Kiinnostusta pojilla tuntuisi asiaan olevan. Tämä oli heidän neljäs tapaamisensa.

Erottaumisen kotimaan kuvioista katkaisi lauantainen soitto STT:n päivystyksestä. Tavoittelivat puoluejohtoa kommentoimaan, kun olivat kuulemma Persut ja KD tehneet vaaliliiton EU-vaaleihin. Yritin peitellä omaa yllättymistäni: puoluehallituksen ylimääräisestä puhelinkokouksesta tiesin, mutta luulin kyllä, että Persujen aiempi päätös lähteä vaaleihin yksin olisi pitänyt. Tieto ns. järkiliitosta tuli minullekin monella tapaa puun takaa.


Kommentit

10.2.2009 20:18  hurraa!

Mielestäni vaaliliitto, tekninen sellainen, on joka tapauksessa hyvä. Nyt kristillisdemokraatit nousevat esiin myös mediassa. Oikeasti aletaan pohtia, pääsisikö joku kristillisdemokraatti läpi. Oma lista olisi ollut ihan mahdoton tilanne. Nyt vaalitaistelusta tulee uskottava. Ainahan vaaliliitossa on oma riskinsä. Suosittelen hurramista jo nyt.

10.2.2009 20:28  Tiukkapipo

Ei puoluevirkailija saa arvostella päättävien elinten tekemiä päätöksiä.

10.2.2009 22:05  Heikki Parviainen

Tervehdys valtuustokumppanini !
Eihän me voida arvostella ihmisiä siitä, millaisin ajatuksin kukakin lähtee Brysseliin ja tuleeko hän valituksi vaaliliiton kautta.
Eikö meidän kristillisessä uskossa kaikki ole tasa-arvoisia ja lisäksi haluamme sitä samaa toiselle kuin meille itsellekin.
En lähtisi sanomaan pahaa henkilöistä ja puhumaan tuskasesta kokemuksesta, jos sitä ei ole vielä koettukaan.

Niin mikä meissä perussuomalaisissa ahdistaa? Emmekö mekin ole ihmisiä?

Terveisin:
Heikki Parviainen
Valtuustokaverisi perussuomalaisista

10.2.2009 22:34  Merja

Hei vaan valtuustotoveri,
kyllä ihan ollaan kaikki poliittisesta väristä riippumatta tasa-arvoisia. Mutta se minua pelottaa ja haittaa kovasti on, mikäli kristillisdemokraattien äänestäjien tuen turvin europarlamenttiin menisi henkilö, joka ei tätä ihmisarvolähtökohtaa allekirjoita.

Kristillisdemokraatit eivät hyväksy rasismia missään muodossa. Ihmisarvo on jokaisella sama ja rajoittamaton. Siksi esimerkiksi sellaisen henkilön läpimeno, joka kerää ääniä lähtökohtaisesti torjumalla tämän periaatteen, olisi kamala kokemus. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

Toki KD:ssa uskotaan, ettei näin tapahdu, mutta itse olen luonteeltani pahimpaan varautuva, vaikka tietysti pitäisi uskoa parhaimpaan.

11.2.2009 18:08  Positiivinen

Nyt on kuitenkin tärkeää, ettei omasta joukosta käsin tällaisia pelkoja lietsota. Oleellista on, että kd:n tutkijat innolla äänestävät omaa ehdokasta. Vaaliliitossa on aina riski, mutta vielä suurempi olisi tappion riski, jos omalla listalla mentäisiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini