EU-vaaliliitto eteen "puun takaa"

Maanantai 9.2.2009 klo 20:46


Minun on myönnettävä, että vaikka ymmärrän vaalimatematiikkaa ja sitä, miten mahdollisuutemme saada oma kd-meppi olennaisesti paranevat tällä taktiikalla, on vaaliliitto Perussuomalaisten kanssa kuitenkin aika lailla ahdistava asia.

Vaikka kyse on teknisestä vaaliliitosta (aivan kuten eurovaaleissa meillä viime kerrallakin), on sillä kuitenkin myös monenlaisia syvempiä vaikutuksia. Jos KD:n avulla Suomea edustamaan Brysseliin lähtee joku kyseenalaisin ajatuksin varustettu henkilö, on se äänestäjillemme (ja tietysti kaikille meille) tuskainen kokemus. Toki myös ps-läiset ottavat riskin: he voivat äänestää europarlamenttiin kriden. Jokseenkin varmaa on, että tällä kerralla paikka Europarlamentistä koalitiollemme saadaan. Viimeksi PS:n äänimäärä jäi niin vaivaiseksi, ettei mahdollisuuksia ollut.

Luulen, että sen jälkeen, kun jo oli lähes varmaa, että eurovaaleihin lähdetään omin voimin, täyskäänne tilanteessa on monelle muullekin hämmentävä. Toiset hurraavat kun mahdollisuutemme paranevat silmissä, toiset ovat järkyttyneitä yhteistyön suunnasta. Ymmärrän kumpaakin porukkaa.

Itse tulen hyppimään kattoon, jos onnistumme ja vajoan maan rakoon, jos kaikki menee pahimman laatuisesti pieleen. Alistun puoluehallituksen yksimieliseen päätökseen, mutta ilman hurraahuutoja tässä vaiheessa.

 


Kommentit

10.2.2009 20:18  hurraa!

Mielestäni vaaliliitto, tekninen sellainen, on joka tapauksessa hyvä. Nyt kristillisdemokraatit nousevat esiin myös mediassa. Oikeasti aletaan pohtia, pääsisikö joku kristillisdemokraatti läpi. Oma lista olisi ollut ihan mahdoton tilanne. Nyt vaalitaistelusta tulee uskottava. Ainahan vaaliliitossa on oma riskinsä. Suosittelen hurramista jo nyt.

10.2.2009 20:28  Tiukkapipo

Ei puoluevirkailija saa arvostella päättävien elinten tekemiä päätöksiä.

10.2.2009 22:05  Heikki Parviainen

Tervehdys valtuustokumppanini !
Eihän me voida arvostella ihmisiä siitä, millaisin ajatuksin kukakin lähtee Brysseliin ja tuleeko hän valituksi vaaliliiton kautta.
Eikö meidän kristillisessä uskossa kaikki ole tasa-arvoisia ja lisäksi haluamme sitä samaa toiselle kuin meille itsellekin.
En lähtisi sanomaan pahaa henkilöistä ja puhumaan tuskasesta kokemuksesta, jos sitä ei ole vielä koettukaan.

Niin mikä meissä perussuomalaisissa ahdistaa? Emmekö mekin ole ihmisiä?

Terveisin:
Heikki Parviainen
Valtuustokaverisi perussuomalaisista

10.2.2009 22:34  Merja

Hei vaan valtuustotoveri,
kyllä ihan ollaan kaikki poliittisesta väristä riippumatta tasa-arvoisia. Mutta se minua pelottaa ja haittaa kovasti on, mikäli kristillisdemokraattien äänestäjien tuen turvin europarlamenttiin menisi henkilö, joka ei tätä ihmisarvolähtökohtaa allekirjoita.

Kristillisdemokraatit eivät hyväksy rasismia missään muodossa. Ihmisarvo on jokaisella sama ja rajoittamaton. Siksi esimerkiksi sellaisen henkilön läpimeno, joka kerää ääniä lähtökohtaisesti torjumalla tämän periaatteen, olisi kamala kokemus. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

Toki KD:ssa uskotaan, ettei näin tapahdu, mutta itse olen luonteeltani pahimpaan varautuva, vaikka tietysti pitäisi uskoa parhaimpaan.

11.2.2009 18:08  Positiivinen

Nyt on kuitenkin tärkeää, ettei omasta joukosta käsin tällaisia pelkoja lietsota. Oleellista on, että kd:n tutkijat innolla äänestävät omaa ehdokasta. Vaaliliitossa on aina riski, mutta vielä suurempi olisi tappion riski, jos omalla listalla mentäisiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini