Häkämies KD:n konkurssialoitteen tueksi - vai miten se oli?

Lauantai 21.2.2009 klo 18:04


Kansanedustajamme olivat jättäneet aloitteen jo yli viikko sitten, jolloin STT kertoikin siitä. Huomio mediassa oli kuitenkin muutoin kovin vähäinen. Nyt Häkämies esittää samaa ja saa asialle paljon laajemman näkyvyyden.

On hyvä, että KD:n hyvät esitykset etenevät. Kuitenkin joskus ottaa pikkuisen pattiin, kun ne etenevät vasta, kun ministeri ottaa ne omiksi ajatuksiksiin. Näin käy verraten usein. Onneksi STT täydensi tänään uutistaan ja mainitsi KD:n aloitteellisuudesta asiassa.

Aloite tähtää siihen, että aiemmin kohtuuttomaan velkaongelmaan juuttuneet henkilöt, joiden ei ole todettu syyllistyneen mihinkään laittomaan menettelyyn, voisivat vapautua lopullisesti vanhoista veloistaan nykyistä nopeammin ja näin saisivat mahdollisuuden aloittaa myös uuden yritystoiminnan.

Eräissä muissa maissa henkilökohtainen konkurssi on mahdollinen, koska se on nähty tehokkaaksi keinoksi ratkaista kohtuullisessa ajassa yksittäisen ihmisen ja hänen läheistensä taloudellinen ahdinko ja mahdollistaa uuden elinkeinotoiminnan aloittaminen.

Mahtaakohan ministeri Katainen tuoda hallituksen ohjelmaneuvotteluihin muita KD:n esittämiä aloitteita. Täysin poikkeuksellisesti hän elvytysbudjettikeskustelussa intoutui niitä kehumaan. Toivoa KD:n muillakin aloitteilla siis on runsaasti.


Kommentit

23.2.2009 11:00  Jussi Patinen

Heippa Merja,

Enpä tiedä, kannattaako pohtia sitä, kenellä on tekijänoikeudet ajatukseen yrittäjän henkilökohtaisesta konkurssimahdollisuudesta. Itse puhuin asiasta useassa tilaisuudessa ja kirjoitin siitä kotisivuillani jo kaksi vuotta sitten 2007 eduskuntavaalien yhteydessä. Eikä silloinkaan ajatus ollut omani, vaan tuli yhtenä aloitteena pienyrittäjien taholta. Tärkeintä lienee kuitenkin se, että asiassa tapahtuu jotakin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini