Surprised by Soini

Lauantai 28.3.2009 klo 21:25


Toisaalta hänellä on kova tarve saada realisoiduiksi puolueensa ennätyksellisen korkeat gallup-luvut. Muissa kuin valtakunnallisissa vaaleissa se ei ole kunnolla mahdollista, pikku-Soineja kun ei vielä monia ole kuntiin ja vaalipiireihin kasvanut. Pitkän linjan EU-kriitikkona nyt tähän gallup-kannatuksen realisoimiseen on oivallinen mahdollisuus, jos ihmiset vielä menisivät äänestämään.

KD:n osalta kuvio muuttui jälleen olennaisesti. Tosin itse olen monessa mielessä hyvin helpottunut, enkä näe vaaliliiton näkymiä kristillisdemokraattien osalta olleenkaan synkkinä - päinvastoin. Kannatusmittausten perusteella juuri eilen ennustettiin vaaliliitolle kahta paikkaa ja varsinkin nyt Soinin ehdokkuuden myötä kaksi paikkaa tulee hyvinkin realistiseksi.

Mikäli sitten kävisi niin huonosti, että paikkoja vaaliliitolle tulisi vain yksi ja se menisi Soinille, jäisi kakkoseksi tulleelle kuitenkin 3,5 vuoden meppikausi, kun Soini arvatenkin siirtyy takaisin eduskuntaan. Eli ennustan, että tässä vaaliliitossa voi kristillisdemokraateille käydä vain hyvin tai melko hyvin... Kuinka hyvin, se tietysti riippuu äänestäjistäjien aktiivisuudesta käydä äänestämässä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini