Ihania lapsia

Perjantai 3.4.2009 klo 22:46


”I love you” kotipuhelun päätteeksi tai ylitsevuotavat kiitokset läheisille palkintoa vastaanotettaessa tuntuvat ainakin meille tv:n katsojille kuuluvan rapakon takaiseen kulttuuriin yhtä luontevasti kuin ”sä olet tyhmä” tai ”mä vihaan sua” tokaisut suomalaiseen puhekulttuuriin.

Mutta miksi en voisi kertoa julkisesti, että lapseni ovat rakkain aarteeni ja ylpeyden aiheeni? Että he ovat paitsi ihania, niin myös pääsääntöisesti kaikin tavoin positiivisia tapauksia. Senkin voisi kertoa, että heidän vanhempansa ovat epäonnistuneet paitsi parisuhteessaan niin myös elämänsä priorisoimisessa.

Haluamatta mitenkään vesittää meidän vanhempien ja muiden lasten elämässä keskeisten ihmisten vastuuta kasvattajina, on hyvä todeta, että ”ihanat lapset” kaikkine Luojan luomine ominaisuuksineen ovat lahja ja armoa, eivät vanhempiensa eivätkä kenenkään muunkaan kasvattajansa ansiota.

Ehkä pitäisi huomenna aloittaa päivä sillä, että kerron jälkikasvulle itselleen, kuinka ihania he ovatkaan...


Kommentit

6.4.2009 21:16  Tuulikki

kerro pois, minäkin kerroin juuri tänään omalle kuopukselleni-tosin mietittyäni yön yli hänen aika suorasukaista kommentointia äidistään :) - aamulla myönsin tytön olevan oikeassa ja sen, että "muna on viisaampi kuin kana" Laitoin tekstarin: Olet ihana, rakastan sinua ja olen onnellinen saadessani olla juuri sinun äitisi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini