Vappuaatoksia

Perjantai 1.5.2009 klo 11:06


Tämän päivän suuri poliittinen kysymys näyttää olevan, saako isä Mitro kampanjoida vai pitääkö hänen esiintyä itselleenkin vieraassa persoonassa Mitro Repona puku päällä. Tässä Sdp:n kampanjan suuri kysymys ja julkisuutta kiinnostava teema. Paljoa muuta ei ole vielä Sdp:n kampanjasta yleiseen tietoisuuteen tullutkaan.

Ymmärrän, että jos ortodoksinen kirkko kieltää isä Mitron vaalikampanjan papin puvussa, on se Mitron kampanjalle iso takaisku, koska pappeus on keskeisin osa hänen persoonaansa ja tunnetuksi tullutta "tuotemerkkiään". Mitä jää jäljelle? Jokainen vastatkoon mielessään.

Ymmärrän myös, että ortodoksisille kirkolle kysymys Mitrosta on hankala ja kiusallinen. Pappeus on niin vakava asia, että sitä ei koeta oikeaksi aseeksi politiikan välineenä. Mutta tänään nähdään, mihin ratkaisuun on Mitro ja kirkko ovat päätyneet. 

Itse pidän hyvänä sitä menettelyä, mikä luterilaisessa kirkossa on eli pappi voi virassa ollessaankin osallistua poliittiseen toimintaan. Tosin selvä on, ettei kukaan mene vaalikentille alba tai sokeripalapaita päällä. 

Keskusta on päätynyt etsimään kadonnutta urhoutta. Tämän päivän Keskipohjanmaa -lehdessä joku nimimerkki irvaili, että "kuka on ideoinut kepulaisten "vaalivankkureiksi" kuolleen miehen. Se kuvastaa kepulaisten uskoa EU-vaalimenestykseen ja puolueen tulevaisuuteen."

Samansuuntaisia ajatuksia on noussut minullakin mieleen. Urhon haamu Vanhasen selän takana ei vakuuta. UKK ei edustanut demokratiaa parhaimmillaan eikä ainakaan tutkija Juhani Suomen mukaan olisi koskaan vienyt maatamme EU:n jäseneksi. UKK:n presidenttikauden loppupuolella Keskustan kannatus laahasi nykyistäkin alempana ja puolue oli koossa vasta neljännellä sijalla, kun Vasemmistoliittokin oli sitä edellä.

Kun 20-vuotiaana eduskuntavaaliehdokkaana olin ekaa kertaa tentattavana - Helsinki-TV:n vaalitentissä muuten - minulta kysyttiin, että ketä valtiomiestä ihailen eniten. Ensimmäinen mitä sillä sekunnilla mielessäni vilahti oli, että missään nimessä ei saa sanoa "Kekkonen". "Mannerheim" - vastasin.

Perussuomalaisten kohdalla mielenkiintoinen kuvio tuntuu olevan se, mitä tekevät Halla-Aho fanit. Herra itse on ilmoittanut kannattavansa tutkija Sampo Terhoa. Kun ei ole koskaan miestä tavannut, on mahdoton sanoa hänestä mitään. Merkille pantavia ovat kuitenkin olleet monet Soiniin harmistuneiden kommentit mm. erilaisilla nettisivustoilla, joissa on mainittu mahdollisuudeksi äänestää Sari Essayahia. Halutaan antaa ääni EU-kriittiselle, mutta ei perussuomalaiselle. Se sopii hyvin - parhaan ehdokkaan olette löytäneet.... Nyt kannattaa muuten tutustua Sarin ajatuksiin uudistuneilla kotisivuilla www.essayah.fi .

Sarin kampanjasta voi todeta sen, että odotukset ovat korkealla ja mieli hyvä. Kieltämättä työvoimasta ja muista resursseista on pulaa. Sari johtaa edelleen Facebook-kannattajiensa määrässä, pian heitä on 1300. Yli tuhannen päässyt ainoa toinen ehdokas on tukijoukkoineen yrittänyt keulaa turhaan kiinni. Tästä pääset sinäkin liittymään Sarin kannattajiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini