Isot saappaat nyt Brysselissä

Maanantai 24.8.2009 klo 11:41


Reilu 18 vuotta sitten aloittaessani eduskuntaryhmän palveluksissa luulin, että eduskunta on aika iso laitos - sen portaat ja käytävät olivat niin pitkät. Nyt kun olen onnistunut eksyilemään monin verroin suuremmassa europarlamentin rakennuskompleksissa, eduskunta kaikkine lisärakennuksineenkin tuntuu kovin vaivaiselta.

Myös oma alimittaisuus tuntui niin kovin konkreettiselta, kun aikoinani astuin itselleni yllätykseksi ihailemani edeltäjän saappaisiin. Nyt nuo Jori Ringmanin samat isot saappaat ovat Brysselissä.
Lähes pari vuosikymmentä eduskuntaryhmän piikana - välillä päällepäsmärinäkin - ovat vieneet mukaan mitä moninaisimpiin puolueen tehtäviin.

Vaaliprojekteja on ollut melkein joka vuosi. Niihin on pitänyt heittäytyä täysillä, sillä varaa häviöön ei ole ollut koskaan. Tosin monesti on ollut tyytyminen pettymyksiin ja niistä toipumiseen. Ohjelmia, nettiuudistuksia, radiolähetyksiä, puoluekokousten järjestelyjä jne. Ryhmän pääsihteerille on aina löytynyt tilaa touhuta yllin kyllin. Uusia haasteita ja opittavaa on piisannut samastakin tittelistä käsin.

Mutta joskus on valittava uusi suunta ja nyt on sen hetki. Onneksi rakkaaksi tulleelle työyhteisölle ei tarvitse kääntää selkää, vaan työ yhteisen mission eteen jatkuu. Kuitenkin tässä kohdin on hyvä niiata niksauttaa: kiitos luottamuksesta, ystävyydestä ja yhteistyöstä. Se toivottavasti jatkuu edelleen välimatkasta huolimatta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini