Välitilinpäätöksen aika - puoli vuotta uutta elämää

Sunnuntai 14.3.2010 klo 13:50


Talvi Brysselissä on ollut kylmä, luminen ja pitkä - aivan niin kuin muuallakin Euroopassa. Yöpakkasista huolimatta krookukset ovat jo osin kukassa. Eilen hieraisin silmiäni onnellisena, kun tajusin, että lasten kanssa multaan urakoidut kukkasipulit - narsissit ja tulppaanit - puskevat jo pintaan.

Puoli vuotta uudenlaisissa kuvioissa on nyt vierähtänyt. Kiitollisena voi todeta, että kesällä itsellemme täysin yllättäen mieleen tullut ajatus hakea Sari Essayahin avustajiksi Brysseliin ja tehtäviin valituiksi tuleminen, on osoittautumassa viisaaksi ratkaisuksi. Olimme jo jonkin aikaa toivoneet uusia haasteita elämäämme. Ja nyt niitä on totisesti saatu.

Perheen nuorille Eurooppa-koulu on tuonut myös haasteita opiskeluun ja hyvin on niissä pärjätty. Suomalaisia ja muun maalaisiakin ystäviä on löytynyt eikä harrastuksista ole jääty paitsi. Brysselin seudulla on suuri ja aktiivinen suomalaisyhteisö. Sen piirissä on monenlaista toimintaa mm. Flying Finns -urheiluseuran ja Brysselin tuulihaukat -partiolippukunnan puitteissa, joihin Mikael on löytänyt tiensä.

Belgian Merimieskirkko tarjoaa korvapuustien, ruisleivän ja karjalanpiirakoiden ohella mm. jumalanpalveluksia, kirkkokuoro- ja raamattupiiritoimintaa sekä nuorteniltoja. FinUnited jalkapallojoukkue taas kokoaa eri-ikäisiä suomalaismiehiä - harjoittelijapoikia, koti-isiä, diplomaatteja ja komissaarinkin. Esa on porukan senioreita, mutta innoissaan mukana. Emilia on löytänyt tiensä ranskankielisen tanssikoulun tunneille ja me Esan kanssa parlamentin kuntosalille.

Työ parlamentissa tarjoaa loputtomat mahdollisuudet kehittyä ja vaikuttaa. Melkein hämmentävää on ollut tajuta, että suuressa EU-byrokratiassa ja sen monimutkaisissa päätöksentekolonkeroissa yksittäisen mepin ja hänen tiiminsä työllä on todella väliä. Ahkera ja osaava meppi saa kädenjälkensä näkyviin. Kun oppositio/hallitusasetelmaa ei ole, on varsinkin suurien poliittisten ryhmien edustajilla hyvät mahdollisuudet näkemyksiensä näkymiseen mietintö -yms. teksteissä. Tästä meilläkin on jo monia kokemuksia mm. Econissa (talous- ja raha-asioiden valiokunnassa, jossa Sari on varajäsenenä).

Viime viikon päätteeksi olen saanut välittää kiitoksia Sarille ja myös vastata Sarin kirjurina eri puolilta maailmaa tulleisiin ystävällisiin tervehdyksiin Gilad Shalitia koskevaan päätöslauselmaan liittyen. Kyseinen tapaus todisti niin ikään mainitsemani: aktiivinen meppi voi saada viisaasti toimien asioita etenemään ja niihin oman kädenjälkensä, niin kuin tässäkin tapauksessa. Ei kuin rohkeasti eteenpäin tuleviin koitoksiin.


Kommentit

13.6.2010 22:36  Sakari Smeds

Hienoa lukea iloisia terveisiä. Uudet haasteet olivat siis aivan kohdallaan. Upeaa! Mukava huomata, että meillä on siellä hyvä tiimi ajamassa asioitamme ja toimimassa kestävien arvojen puolesta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini