Vailla juhannusta

Torstai 24.6.2010 klo 21:54


On jussin aatonaatto. Aivan tavallinen kesäkuun arki-ilta Belgiassa. Huomenna on tiedossa aivan tavallinen perjantai, työpäivä.

Jokaisena 18 päätoimisena työvuotena tähän saakka olen jäänyt juhannuksesta vähintäänkin kuukauden lomalle (äitiysloma-aikoja toki lukuunottamatta). Juhannukseen on jaksanut pinnistellä juuri ja juuri. Sitten on alkanut lepo ja heinänuha.

Tänä vuonna tilanne on erilainen. Nuoremmalla koulu vielä jatkuu. Oma loma alkaa heinäkuun puolivälin jälkeen. Sitten suunnataan auton keula kohti Rostockin laivaa ja kotia. Vai ollaanko menossa "mökille" Kallioniemeen?

Tuohon on vaikea vastata. Kovin hyvin olemme tänne Brysselin liepeille Kraainemiín kotiutuneet. Asunto on jo ihan kokonaan koti. Sen kukkapenkitkin rikkaruohoineen tuntuvat omilta, vaikka ovatkin vuokrattuja. Ja onhan siellä jo omia istutuksiakin...

Takapihan pieni terassilaatoitus kesäkalusteineen on töistä saapuvan autuaallinen levähdyspaikka lämpiminä ja aurinkoisina iltoina. Täällä on ollut hyvä olla. Suomi-ikävä iskee sopivasti kun lomalle lähtö lähenee.

Ensimmäisen Belgian vuoden jälkeen olo on monella tapaa kiitollinen. Hyvin on pärjäilty, paljon uutta opittu ja näkökulmia vaihdettu. Hyvillä mielin saa lähteä mökkikotiin Suomeen, sitten kun se aika koittaa. Vielä jaksaa odottaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini