Ajatukset Brysselissä, pian myös perhe ja työ

Keskiviikko 1.7.2009 klo 10:01

Tarvoin eilen iltapäivällä läkähdyksissä kuumalla beachilla, kun puhelin soi. Siellä oli Sari, siis europarlamentaarikkomme Essayah, joka kertoi iloisen uutisen. Hän oli valinnut minut ja Esan - vai oliko se Esan ja minut - avustajikseen Brysseliin noin 60 hakijan joukosta. ”Voi kiitos”, oli kai ainoa mitä tajusin siinä hetkessä sanoa. Sarin luottamus on meille monellakin tavoin iso asia.

Uskomme, että olemme Esan kanssa oiva pari myös työssä. Meillä on erilaisia lahjoja ja osaamista, mikä tullaan huomioimaan työnjaossa. Kumpikin tuntee krideasiat läpikotaisin lähes 20 vuoden kokemuksella. Esalla on enemmän ulkomaankokemusta, kun hän on opiskellut niin Saksassa, Intiassa kuin Englannissakin.

Kunnon lomailuun ei juuri enää ole mahdollisuutta, vaan pikaisella aikataululla pitää ryhtyä valmistelemaan muuttoa Brysseliin. Esa lähtee asunnon etsintään jo ensi viikolla, kun minä jään kotiin valmistelemaan esikoiseni rippijuhlia. Lapset menevät Eurooppa-kouluun suomenkielisten luokille - Mikael alakoulun viimeiselle eli viitoselle ja Emilia yläkoulun neljännelle.

Itse aloitin ”kaikelta varalta” kielikylvyn jo loman alettua. Enkun kieliopit on kertaalleen kerrattu ja työalan artikkeleita luettu. Koska saksalla ei ole paljoa käyttöä Brysselissä, tiedossa on myös ranskan ahkera opiskelu. Valtio-opissa luetut EU-kurssit pitää päivittää. Ja tietysti paljon käytännön asioita on hoidettavana. Nyt alkaa hoppu!

18 vuoden työura eduskunnassa päättyy näillä näkymin - ainakin tällä erää - elokuun alkuun. Toki mieli on hieman haikea, mutta into uusiin seikkailuihin valtava. Olen valtavan kiitollinen eduskunnassa koetuista vuosista kaikille työtovereilleni - niin nykyisille kuin entisillekin.

1 kommentti .

Elämäni hienoin työpäivä ja -päällikkyys

Maanantai 8.6.2009 klo 7:00

Eilinen 7.6. oli epäilemättä lähes 20-vuotisen KD-työurani huipennus - hienoin työpäivä tähän mennessä. Sari Essayahin saaminen upealla 53 688 äänellä kristillisdemokraattien ja itse asiassa koko Suomen edustajaksi europarlamenttiin on parempaa, mihin ikinä olisin vielä joitakin kuukausia sitten uskonut.

Oma meppi KD:lle on kuin uusi lehti puolueemme historiassa tai uusi aamu, uusi alku, uusi mahdollisuus. Nyt on kurssi käännetty kohti parempaa. Meillä on vielä tehtävää!

Sari tulee olemaan meppinä erittäin ahkera ja asioihin paneutuva. Luottamukseni häneen on 100-prosenttinen. Sarissa on karismaa, huikeaa henkistä ja fyysistä kestävyyttä, älykkyyttä. Ja Sarin äänestäjissä on monia, jotka eivät koskaan aiemmin ole KD:ta äänestäneet.

Lue lisää »

5 kommenttia .

Suosittelen Saria 183

Maanantai 1.6.2009 klo 23:33

Haluan suositella Sari Essayahin 183 valintaa europarlamenttiin myös Sinulle!

Olen oppinut tuntemaan Sari Essayahin läheisenä työtoverina ja ystävänä. Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa hän tuli lähes 10000 varsinaissuomalaisen äänestäjän lähettämänä ensikertalaisena eduskuntaan. Ei mennyt montaa päivää, kun KD:n eduskuntaryhmän pääsihteerinä tajusin, miten monipuolisen ja lahjakkaan päättäjän olimme saaneet joukkoomme.

Vain reilun vuoden päästä Sari valittiin eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Ryhmäpuheenjohtajana ja esimiehenä hän teki töitä hartiavoimin tavoitteenaan ryhmän toiminnan kehittäminen. Kuulluista kehuista ja kiitoksista päätellen hänen yhteistyökykyinen ja luotetuksi tullut toimintatapansa huomattiin myös muissa eduskuntaryhmissä ja eduskunnan johdossa.

Olen täysin vakuuttunut, että KTM Sari Essayah on juuri oikea ihminen edustamaan suomalaisia europarlamenttiin. Hän on sydämellinen kristitty ja monilahjakas nainen, jolla on osaamista, rutkasti henkistä ja fyysistä kestävyyttä sekä paljon positiivista asennetta. Sari on monessa mielessä esimerkillinen ihminen ja yksi parhaista ystävistäni, jonka lähettää mielellään tärkeään tehtävään - työhön sisulla ja sydämellä Suomen puolesta!

Sarista lisää löytyy netissä sivulla www.essayah.fi. Hänen tukiryhmässään Facebookissa jo yli 1600 jäsentä ja läpimeno näyttää tällä hetkellä hyvinkin realistiselta toteutua. Kuitenkin jokainen ääni on kullankallis, sillä kaikkien arvioiden mukaan viimeiset europarlamenttipaikat tullaan täyttämään hyvinkin pienillä marginaaleilla.

Kommentoi kirjoitusta.

Vappuaatoksia

Perjantai 1.5.2009 klo 11:06

Kaunista vappua kaikille! Itse en ole koskaan sitä osannut "oikein" juhlia, mutta kun kyse on kerran työväen juhlasta, niin useimmiten olen käyttänyt päivän pihatöihin. Siellä ne nytkin odottavat. Kaiken kiireen ja väsymyksen keskellä ovat tulppaanit, krookukset ja narsissit unohtuneet syksyn viimeisten lehtien alle. Tänään ne olisi päästettävä kunnolla esiin.

Kiireisen työn parissa näyttävät olevan myös alueen maanviljelijät. Lietelastissa olevia traktoreja pörrää siellä täällä levittäen kevään ilosanoman hajua - pian taas pelloilla kasvaa! En moiti heitä, vaikka heidän työnsä tekeekin omat pihatyöni vähemmän houkutteleviksi kauniista säästä huolimatta.

Niitä ennen kuitenkin muutama ajatus meneillään olevasta eurovaalitouhusta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Palautetta olisi kiva saada

Lauantai 18.4.2009 klo 18:49

Olen pian kymmenisen vuotta kirjoitellut kolumneja Länsi-Uusimaa -lehteen ja joitakin vuosia KD-lehteen. Reilun vuoden olen joka toinen viikko toimittanut KD-kompassi -radio-ohjelmaa, joka tulee lauantaisin klo 12.05 ulos Radio Deistä ja kuultavissa myös netissä.

Silloin tällöin joku sanoo lukeneensa tai kuunnelleensa juttujani. Ehkä samalla tulee joku yleinen (yleensä positiivinen) kommentti. Vahvasti kriittistä palautetta muistan saaneeni vain yhdestä kolumnista, lisäksi muutamista mielipidekirjoituksista.

Kun tiedän, että normaalisti melko vähän palautetta tulee myös muille kirjoittajille ja toimittajille, olen miettinyt toisinaan, että eivätkö suomalaiset ole tottuneita suoran palautteen (etenkään kriittisen) antamiseen toisilleen vai onko niin, että jutut ovat niin ympäripyöreitä ja mitäänsanomattomia, ettei niistä oikein löydy mitään sanottavaa.

Ainakin itse arvostaisin palautetta, jossa myös kyseenalaistetaan mielipiteeni tai valintani. Mutta olenko itse muistanut antaa palautetta muille... Hmmm. Varmaan parannukseen olisi aihetta.

PS: Tänään Radio Deistä kuulunut KD-kompassilähetys otsakkeella "Ajankohtainen Israel" on kuultavissa tästä linkistä

Kommentoi kirjoitusta.

Pääsiäinen Israelin kierroksella

Maanantai 13.4.2009 klo 20:57

Tämä pääsiäinen on ollut erilainen. Kärsimysviikon ja ylösnousemuspäivän tapahtumat tuli käytyä läpi "paikan päällä" Israelissa. Raamatun kertomukset ja historia avautuvat siellä aivan toisella tavoin. Toimin yhtenä matkanjohtajan KD-lehden ja ViikkoViestin lukijamatkalla, joka sujui omasta mielestä ja saadusta palautteesta päätellen erinomaisen hyvin.

Lyhyessäkin ajassa ehtii pienen maan ja sen moninaiset kasvot koluta monelta kulmalta. Vain Egyptin raja jäi näkemättä. Tein ottamistani kuvista pienen matkakertomuksen, jota voit katsella tästä (kuvat klikkautuvat isompina ja voit nähdä myös kuvatekstit). Joitakin pieniä kameralla otettuja videopätkiä löydät YouTube-sivultani.

Kommentoi kirjoitusta.

Ihania lapsia

Perjantai 3.4.2009 klo 22:46

”Voisit kertoa, kuinka ihanat lapset sulla on”, tokaisi 11-vuotias poikani, kun valitin äsken, etten keksi aihetta KD-lehden pikku kolumniin. Jäin miettimään asiaa ja hetken päästä kysyin, miksi. ”Se oli pelkkä vitsi”, kuului sarkastisen nuoren miehen vastaus.

Amerikan hömppää ja tosi-tv:tä katsellessa törmää jatkuvasti arkipäivän rakkaudentunnustuksiin ja perheen ylistyksiin. Myönnän, että ainakin minua ne ärsyttävät, tosin samalla myös ihastuttavat.

Lue lisää »

1 kommentti .

Surprised by Soini

Lauantai 28.3.2009 klo 21:25

Perussuomalaisten puoluehallitusuutisia odottavan aika oli tänään pitkä, vaikka varsin pitkälle luotin siihen, että rasismisyytteen saanutta Jussi Halla-Ahoa ei Perussuomalaisten EU-vaalilistalla näkyisi. Ei onneksi näkynytkään. Tosin perustelu oli ilmeisesti persujen sisäpoliittisista syistä toisenlainen kuin olisi luullut. Mutta onneksi myös rajanvetoa rasismiin kuultiin. ”Minä katolisena kristittynä en hyväksy ihmisvihaa, eikä sitä meidän listalle tule”, sanoi Timo Soini STT:n mukaan tiedotustilaisuudessaan tänään. 

Soinin yllätysveto oli pyörtää aiemmat puheensa & päätöksensä ja ryhtyä itse Perussuomalaisten ja KD:n vaaliliittolistan tähtiehdokkaaksi. Kun asiaa tarkemmin miettii, ei Soinilla välttämättä ollut kauheasti muuta valinnanvaraa kuin itse ”uhrautua” tehtävään 1,5 vuodeksi eli seuraaviin eduskuntavaaleihin asti. Protestiehdokkuus kun jo aiemmin tuomittiin niin selkeästi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Huomionarvoinen aloite

Lauantai 21.3.2009 klo 22:12

Monet KD:n kansanedustajat ovat aloitteellisuudessaan keskimääräistä ahkerampia. Tästä kertoo ryhmän toimintakertomus, jota jälleen viime vuoden osalta kokosimme. Kuitenkin kovin harvoin aloitteet ja kysymykset saavat julkista huomiota.

Tänään oli iloinen poikkeus, sillä varsin monessa välineessä uutisoitiin siitä että, Kankaanniemi ja Palm ehdottavat EU:n ja ETA-alueen ulkopuolisten ulkomaalaisten kiinteistökauppoja luvanvaraisiksi Suomessa. Aihe on kuuma ja tunteita herättävä.

Lue lisää »

1 kommentti .

Ikääntymisen iloja

Torstai 19.3.2009 klo 22:30

Ihan mukava kokemus tulla keski-ikäiseksi (onhan nelikymppinen sellainen?)... Kun puolet elämästäni on vierähtänyt tiiviisti ”naimisissa” puolueen kanssa, ei liene ihme, että halusin viettää eilen 40-vuotispäivääni minulle rakkaiksi tulleiden työystävieni kanssa. Perheen ja lähisukulaisten kanssa kakuteltiin jo Esan synttäripäivänä viime sunnuntaina.

Kiitokset kaikille niille ihmisille, jotka ovat – tavalla tai toisella - tulleet minulle tärkeiksi. Joskus pienempikin rooli toisen ihmisen elämänhistoriassa voi olla hyvinkin merkittävä.

Lue lisää »

2 kommenttia .

Häkämies KD:n konkurssialoitteen tueksi - vai miten se oli?

Lauantai 21.2.2009 klo 18:04

Tänään STT kertoo, että omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) haluaa talouskriisin lannistamille yrittäjille mahdollisuuden henkilökohtaiseen konkurssiin tai uuden yrityksen perustamiseen epäonnistumisen jälkeen. Häkämiehen mukaan asian mahdollistava lainsäädäntö on laitettava valmisteluun viipymättä.

Juuri eilen uutisoin KD:n eduskuntaryhmän ViikkoViestissä, kuinka KD:n eduskuntaryhmä on tehnyt asiasta lakialoitteen, joka oli lähetekeskustelussa eduskunnan istunnossa eilen. Tosin sen käsittely ajanpuutteen vuoksi jouduttiin siirtämään eteenpäin.

Lue lisää »

1 kommentti .

Vaalityöinto nousee jälleen

Perjantai 20.2.2009 klo 20:41

"Tämä liitto onnistuu" julisti Uuden Suomen verkkolehti eilen sivuillaan. Artikkeli vakuutti laskuihinsa perustuen, että Kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten vaaliliitolle kertyy vähintäänkin yksi meppi, ehkäpä kaksi. PerSu-KD-Vaaliliitto merkitsee US:n mukaan näillä näkymin sitä, että RKP ja Vasemmistoliitto jäävät ilman niillä nykyisin olevaa meppipaikkaa.

Näinhän se on, kyllä Uuden Suomen toimituksessa D´Hondtin laskuoppi hallitaan. Vähitellen tämän "järkiliittoyllätyksen" aiheuttama ahdistus on alkanut häipyä minusta ja sijaan on astumassa iso into vaalityöhön. Ennenaikaista tai ei, olen kiusannut itseäni kysymyksellä,  miten juhlimme, jos - tai kun - paikka tulee. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

EU-vaaliliitto eteen "puun takaa"

Maanantai 9.2.2009 klo 20:46

Neljä astetta pakkasta ja kylmä viima tervehtivät tänään lentokentällä Tampereen metsien keskellä. Milanon eilisen +11 asteen ja auringonpaisteen jälkeen se tuntui jotenkin töykeältä.

Perheemme pitkä viikonloppu ystäväperheen vieraana Milanon seudulla oli kiva katkaisu arkeen ja yhdenlainen sightseeing italialaiseen elämänmenoon. Olen niin iloinen, että kouluaikainen ystävyyteni luokallamme vaihto-oppilaana olleeseen Ceciliaan on säilynyt yli parinkymmenen vuoden ajan. Nyt puhuimme siitä, että lähes samanikäiset poikamme voisivat viettää kesälomaa yhdessä - sitten kun heidän kielitaitonsa hieman karttuu. Kiinnostusta pojilla tuntuisi asiaan olevan. Tämä oli heidän neljäs tapaamisensa.

Erottaumisen kotimaan kuvioista katkaisi lauantainen soitto STT:n päivystyksestä. Tavoittelivat puoluejohtoa kommentoimaan, kun olivat kuulemma Persut ja KD tehneet vaaliliiton EU-vaaleihin. Yritin peitellä omaa yllättymistäni: puoluehallituksen ylimääräisestä puhelinkokouksesta tiesin, mutta luulin kyllä, että Persujen aiempi päätös lähteä vaaleihin yksin olisi pitänyt. Tieto ns. järkiliitosta tuli minullekin monella tapaa puun takaa.

Lue lisää »

5 kommenttia .

Iloa kesken loppuneesta puurosta

Sunnuntai 1.2.2009 klo 21:59

Tammikuu päättyi KD:n toiminnassa vauhtipäiviin, kun ohjelmassa olivat eduskuntaryhmän talvikokous oheisohjelmineen, järjestökoulutus sekä ulko- ja turvallisuuspoliittinen seminaari.

Perjantaiaamuna suuntasimme Karkkilan torille. Aamuyhdeksältä tori oli lähes tyhjä ja manasin, että tämä oli viimeinen kerta, kun keskellä talvea tuodaan kansanedustajia ja 10 litraa puuroa kylmälle ja tyhjälle torille. Puuron keittäjää olin jo etukäteen varoitellut, että hän voi hyvinkin joutua viemään lähes täyden kattilan takaisin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kokouksia tiedossa

Maanantai 26.1.2009 klo 23:20

Tänään oli Nummi-Pusulan uuden valtuuston ensimmäinen kokous. Ilmassa oli jännitystä siitä, pitääkö neuvottelutulos vai joudutaanko äänestyksiin. Hyvin piti ja se on iso ilon aihe.

Vaikeuksia tosin aiheutti valtuutettujen totaalinen miesenemmistö. Jokunen asiansa osaava miesvaltuutettu jäi kokonaan ilman lautakuntapaikkaa. Se ei tuntunut hyvältä.

27 valtuutetun joukossa on vain viisi naista. KD:n neuvotteluasemalle miesenemmistö tosin oli eduksi ja onnistuimme saamaan tehtäviä hyvin yhdenkin valtuutetun voimin. Kiitokset KD:n puolesta yhteistyöstä erityisesti Keskustan ja Vihreiden ryhmille, joita ilman kyseinen neuvottelutulos ei olisi ollut mahdollinen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Terveisiä Berliinistä

Lauantai 24.1.2009 klo 19:05

Työreissukin voi rentouttaa - ainakin jos lähtee matkaan muiden eduskuntaryhmien pääsihteerien, eduskunnan lainsäädäntöjohtajan ja pääministerin erityisavustajan kanssa.

Kolmen päivää Berliinissä oli paitsi sisällöllisesti antoisa niin myös muuten mukava. Vaikka olisi jo vuosia työhuoneet sijainneet samalla käytävällä, ei se vielä takaa sitä, että oltaisiin henkilökohtaisella tasolla tutustuttu. Kolme vuorokautta yhteisellä reissulla tutustuttaa monin verroin helpommin kuin kolme vuotta samalla käytävällä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Opena oppii

Sunnuntai 18.1.2009 klo 22:33

Vedin eilen nettipäivittäjäkoulutusta KD:n piirisivustojen kouluttajille. Päivän tiivistä ohjelmaa valmistellessa huomasin, että paljon oli vuoden aikana unohtunut - normaalisti kun päivytyksissä tarvitsee vain keskeisimpiä ominaisuuksia. Ohjeita selatessa ja niitä kokeillessa tuli löydettyä tästä erittäin monipuolisesta ohjelmistosta jälleen uusia ominaisuuksia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Musiikki yhdistää ja koskettaa

Torstai 15.1.2009 klo 22:29

Minulle laulaminen - niin sävelet kuin sanatkin - on tärkeä osa hengellistä elämää. Jumalanpalveluksen kohokohta ovat tutut ja kauniit virret, joihin on helppo yhtyä. Hengelliset laulut menevät läpi sielun ja puhuttelevat. Niissä kuuluu usein helposti sulatettavasti ja vastaansanomattomasti Jumalan ääni.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tehodieetti testauksessa

Lauantai 10.1.2009 klo 9:05

Kuulun niiden lukuisten suomalaisten joukkoon, jotka joka vuosi aloittavat uudesta vuodesta ns. terveellisemmän elämän. Vaikka vuosikausiin tämä "terveellisempi elämä" ei ole kestänyt minulla syyspuolelle saakka - joskus vain viikon, pari - olen pitänyt tapaa hyvänä.

Tällä kertaa aloitin parilla kevennetyn syömisen ja tehostetun liikunnan päivällä, kunnes mieheni keksi pyytää ruoakseen kaalikeittoa. Siitä sain mieleeni jo vuosia aikomani asian eli elää viikko ns. rasvanpolttodieetillä, jota amerikkalaisena sairaaladieettinäkin mainostetaan. Siinä kuulemma pitäisi viikossa huventua 5-8 kg, nestettä pääosin tietenkin.
http://www.kauneusjaterveys.fi/article114230-1.html

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: painonhallinta

Terveisiä Sri Lankasta

Lauantai 3.1.2009

Eilen postilaatikosta löytyi ulkomailta tullut kirje.

"Dear Madam, I´m writing this letter to inform you a good news. ... Actually I'm luckey to have your scholorship to continue my education."

Srilankalainen kummipoikani oli päättänyt kertoa menestyksestään opinnoissa. Nyt hän on seitsemännellä luokalla ja kuulemma saanut kokeista hyviä arvosanoja. Veli on kolmannella luokalla ja vuosittain lähettämäni koulunkäyntiavustus on ollut heille kummallekin avuksi mm. koulutarvikkeiden hommaamisessa. Koko perheen puolesta hän esitti kiitoksia ja lähetti terveisiä. Pienistä kirjoitusvirheistä huolimatta kirje oli varmaankin yhtä sujuvaa englantia kuin se, johon minä kykenen. Käsiala monin verroin huolellisempaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kummilapsitoiminta, kehitysyhteistyö

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »